loader
Karty Charakterystyki

Drukowanie etykiet termicznych

Duża część produktów spożywczych dostępnych obecnie na rynku jest sprzedawana wyłącznie w formie zamrożonej, co jest wymagane przez przepisy dotyczące przechowywania. Obejmuje to półprodukty, lody, ale może również obejmować warzywa, owoce, ryby, niektóre produkty mleczne i tak dalej.

Niektóre z tych produktów są sprzedawane dokładnie w takiej postaci, w jakiej zostały wyprodukowane przez producenta, który sam je pakuje i umieszcza na opakowaniu kod kreskowy umożliwiający sprawdzenie produktu przy kasie. Jednakże druga część takich towarów jest pakowana bezpośrednio w sklepie przed wystawieniem na sprzedaż lub przez klienta podczas procesu ważenia.

Wszystkie towary muszą być jednak oznakowane, aby można je było przepuścić przez kasę fiskalną. Aby spełnić ten warunek, wystarczy skontaktować się z firmą, która wykona etykiety termiczne zgodnie z wymaganiami, które zostaną zgłoszone przez klienta.

Kluczowa cecha etykiet termicznych

Z pozoru nie różnią się one od innych etykiet, które są stosowane bezpośrednio w sklepie do oznaczania produktów przed sprzedażą lub umieszczeniem ich w gablocie. Nie można jednak powiedzieć tego samego o właściwościach jakościowych tych etykiet.

Etykiety termiczne charakteryzują się tym, że ich spodnią warstwę stanowi specjalny klej odporny na zimno, który jest znacznie mocniejszy i przeznaczony specjalnie do stosowania w temperaturach poniżej zera. Warstwa ta zapewni niezawodne przyleganie do opakowania absolutnie każdego produktu, który musi być przechowywany w temperaturach poniżej zera: